Verdensdebut for elektriske Jeep Avenger

På bilutstillingen i Paris 17. oktober 2022 viste Jeep sin nye Avenger, merkets første helelektriske bil.

Utstyrt med sine avanserte systemer for fremkommelighet, SelecTerrain og Hill Descent Control, tar den med klasseledende angrepsvinkler og bakkeklaring en egen posisjon i dette segmentet.

– Jeep Avenger er en milepæl for merket, og den første av en rekke helelektriske biler som skal lanseres i Europa. Den gir deg egenskapene Jeep er kjent for, i en innpakning som passer i det europeiske markedet, sier Jeep-sjef, Christian Meunier.

Over 400 kilometer rekkevidde

Jeep Avenger kommer med andre generasjon av elektrisk drivlinje som er utviklet av Emotors, som er et samarbeid mellom Stellantis og Nidec Leroy-Somer Holding. Elektromotoren leverer 115 kW – tilsvarende 156 hestekrefter – med et maksimum moment på 260 Nm.

Batteriet på 54 kWt er produsert av Stellantis, og sørger for å gi nye Jeep Avenger en rekkevidde på over 400 kilometer i henhold til WLTP-normen.

For å ivareta egenskapene som kundene forventer av en Jeep, ligger batteriene i gulvet av bilen. I tillegg til høy bakkeklaring, er den også utstyrt med beskyttelsesplater som sørger for at bilenes egenskaper kan utnyttes uten fare for å skade batteriene.

Med en ladehastighet på 100 kW kan batteriet lades fra 20 til 80 prosent på 24 minutter.

Hvor du vil, når du vil

Fremkommelighet er bærende for DNAet til Jeep. Gjennom hybridsystemet 4xe har Jeep allerede vist at det er mulig å kombinere ekstrem fremkommelighet med lave utslipp.

– Jeep Avenger blir en ny start for Jeep i Norge, og den første bilen i en lang rekke elektriske SUVer som vi skal lanseres i Norge, sier merkesjef for Jeep i Bertel O. Steen, Shant Håndstad.

Avenger er den første forhjulsdrevne Jeep som får Selec Terrain og Hill Descent Control som standard. Selec Terrain-systemet har seks innstillinger: «Evo» for økt rekkevidde, «Sport» for mer moro, «Snø» for maksimalt grep på glatte vinterveier, «Mud» for søle og «Sand» gjør at du ikke kjører deg fast på løst underlag. 

Nye Jeep Avenger er 4.08 lang, noe som er 16 centimeter kortere enn dagens Renegade. Med en bakkeklaring på 20 centimeter, og små overheng både foran og bak, har den en angrepsvinkel på 20 grader og en utgangsvinkel på hele 32 grader. Egenskaper som selvsagt er nyttige ute i terrenget, men også i bylivet med høye brøytekanter eller andre krevende forhold.

Romslig og sikker

Med et bagasjerom på hele 380 liter tar Jeep Avenger plass blant de mest romslige i denne klassen, selv med sin høye bakkeklaring er innlastingshøyden så lav som 72 centimeter.

Både fører og passasjerer har god med plass i nye Jeep Avenger, bilen har 30 liter med lagringsrom inne i bilen, som gir plass til alt fra vannflasker til andre ting en familie gjerne vil kunne ha med seg, uten at det trenger å ligge løst i bilen.

Infotainment og førerinformasjon gis gjennom to skjermer på til sammen 20,5 tommer.

Jeep Avenger har selvkjøring på nivå 2, med aktiv filholder som sørger for å plassere bilen midt i kjørefeltet. Systemet sørger også for å holde deg oppdatert på trafikksituasjonen foran deg. Automatisk nødbrems som også registrerer fotgjengere og syklister, samt varsling om fører er uoppmerksom bidrar til det høye sikkerhetsnivået.