Nye elektriske Jeep Avenger fra 343.900 kroner

Jeep Avenger – som europeiske biljournalister nylig kåret til «Car of the Year» – får en startpris på 343.900 kroner når salget nå endelig åpnes i Norge.

Med en lengde på litt over fire meter, er Jeep Avenger en kompakt SUV som posisjonerer seg i det raskt voksende B-SUV-segmentet.

Avenger introduseres i tre utstyrsnivåer på det Norske markedet: Longitude, Altitude og toppmodellen Summit, med en pris fra 343.900 til 393.900 kroner.

Allerede fra Longitude er Jeep Avenger meget godt utstyrt, med avanserte førerstøttesystemer, Hill Descent Control, og Jeep Selec-Terrain. Trådløs Apple Carplay og Android Auto er også på plass, sammen med nøkkelløs start og 11 kilowatt ombordlader.

– Vår nye Jeep Avenger representerer et viktig vendepunkt for merket, og er den første av en portefølje av helt nye elektriske Jeep-modeller som blir introdusert i Europa. Bilen er skreddersydd for det norske markedet, med egenskaper som bringer noe helt nytt inn i denne klassen, sier Frode Lippestad, merkeansvarlig for Jeep hos Åkra Bil.

Designet og bygget som en Jeep

Selec-Terrain og Hill Descent Control gir Avenger, sammen med kombinasjonen av korte overheng og store hjul den beste bakkeklaringen i segmentet med 20 centimeter.

Føreren kan velge mellom «Normal» for hverdagskjøring; «Eco» for å øke rekkevidden eller «Sport» for mer kjøreglede. «Snow» gir maksimal trekkraft på isete veier eller stier, «Mud» gir deg enestående grep på gjørmete hytteveier, mens «Sand» gir deg ekstra grep på løst underlag.

Med en angrepsvinkel på 20 grader, og en utkjøringsvinkel på 32 grader, har den ikke bare bedre forutsetninger for å ta deg helt opp til hytta, men det er også svært nyttig i byen for å forsere en brøytekant, eller opp en bratt parkeringsrampe.

Avenger har en elektrisk rekkevidde på opptil 400 km (WLTP) takket være en helt ny 400-volts elektrisk motor med 156 hestekrefter (115 kilowatt) og 260 Newtonmeter dreiemoment som henter energien fra et 54 kWh batteri.

Smart og fleksibel

Interiøret i nye Jeep Avenger følger prinsippene om funksjonelt design. Det rene og robuste interiøret er inspirert av Jeep-historien, særlig av ikoniske Jeep Wrangler.

En stor skjerm foran føreren kompletteres med en 10.,25 tommer stor berøringsskjerm, godt synlig for både fører og passasjerer. Interiøret i Jeep Avenger er tilpasset aktiv bruk, og totalt har fører og passasjerer tilgang på 34 liter med oppbevaringsplass – over dobbelt så mye som det som er vanlig i dette segmentet.

På samme måte har Jeep også utnyttet plassen til bagasje. Bagasjerommet på 355 liter kan utnyttes best mulig gjennom lav innlastingshøyde, kombinert med håndfri, elektrisk åpning av bakluken, noe som ikke er vanlig i dette segmentet.

Nye Jeep Avenger er etter planen på plass hos forhandlerne nærmere sommeren.

Prisliste Jeep Avenger:
Jeep Avenger Longitude: 343.900
Jeep Avenger Altitude: 373.900
Jeep Avenger Summit: 393.900